Πολιτιστικά Γεγονότα

Μερικές από τις βασικές πολιτιστικές δραστηριότητες του συλλόγου, από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του έως και σήμερα, αναφέρονται πιο κάτω.

 

Ετήσιο Λαϊκό Πανηγύρι στο χώρο του Αγίου Αθανασίου.

12Εδώ και 26 χρόνια κάθε χρόνο μετά της Παναγίας τον Αύγουστο πραγματοποιείται λαϊκό πανηγύρι στο χώρο του Αγίου Αθανασίου(εκτός από μερικά καλοκαίρια που για διάφορους αναπάντεχους λόγους δεν έγινε). Το πανηγύρι πραγματοποιείται με επιτυχία και αποτελεί μια ευκαιρία να συναντήσουμε όλους τους πατριώτες και φίλους μας. Σκοπός μας είναι να μείνουν ευχαριστημένοι όλοι που τιμούν με την παρουσία τους τη γιορτή και να τους ξαναδούμε και τον επόμενο χρόνο.

 

 

Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας

Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας.      

Για πρώτη χρονιά φέτος (Αύγουστος 2006) πραγματοποιήθηκε στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας, της Ρένας Παπαπαναγιώτου και Σοφίας Κολοβού. Η έκθεση κράτησε 4 μέρες και μπορούμε να πούμε ότι τελείωσε με απόλυτη επιτυχία για τα δεδομένα του χωριού μας. Ελπίζουμε να καθιερώσουμε από εδώ και στην συνέχεια,κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μια έκθεση στα πλαίσια μιας πολιτιστικής εβδομάδας.

 

Στην πλατεία του χωριούΣυγκέντρωση φωτογραφικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή. 

 (Ο Έλατος του χθες και του σήμερα)

Το 1998, μια ακόμα πολύ δημιουργική χρονιά για τον πολιτιστικό σύλλογο, γεννήθηκε η ιδέα να μαζευτούν φωτογραφίες, παλιές και νέες, από όλα τα σπίτια του χωριού και από οποίον άλλο είχε διαθέσιμες, και να μετατραπούν σε ηλεκτρονική μορφή. Η ιδέα άρεσε στον κόσμο με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα αξιόλογο υλικό. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα cd με όλες αυτές τις φωτογραφίες. Το cd αυτό διατίθεται δωρεάν από τον πολιτιστικό σύλλογο για όποιον ενδιαφέρετε, αρκεί να μας στείλετε τα στοιχεία σας στο info@dragalevos.gr.

Ετήσια καλοκαιρινή ημερήσια εκδρομή.

86Από τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του συλλόγου κάθε καλοκαίρι διοργανώνονταν εκδρομές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Οι εκδρομές αυτές συνεχίστηκαν μέχρι αρχές δεκαετίας του 90 (1993 η τελευταία) οπότε και σταμάτησαν να γίνονται. Αιτία ήταν ο μαρασμός τόσο του χωριού όσο και της γύρω περιοχής. Ευελπιστούμε στο μέλλον να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε και πάλι τις εκδρομές αυτές.

 

 

Έκδοση Ημερολογίου

70

Κάθε χειμώνα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, για αρκετά χρόνια ο πολιτιστικός σύλλογος έκδιδε ένα ημερολόγιο το οποίο έστελνε σε όλα τα μέλη του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Το ημερολόγιο αυτό ήταν σχετικά απλό, συνήθως με μια όμορφη φωτογραφία του χωριού στη μέση, αλλά πολύ σημαντικό για τους πατριώτες και το σύλλογό μας.