O Έλατος τίμησε τους δασκάλους του

Συναισθανόμενοι και συμεριζόμενοι απόλυτα την ρήση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, «Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην» ο  Έλατος τίμησε του δασκάλους του στην όμορφη τελετή που έγινε το βράδυ της 20ης Αυγούστου του 2022.

Τιμώμενοι ήταν οι δάσκαλοι που θήτευσαν στο χωριό μας στα χρόνια της λειτουργίας του. Τιμώμενοι ήταν οι δάσκαλοι, Ιωάννης  Τριάντος,  Χρήστος Χασάπης, Γεώργιος Καγκλής, Πέτρος Ρεκούμης, Αφροδίτη Ξυδιά, Γεώργιος Ρόκας, και Γεώργιος Μπλέσιος.

Τιμητικοί προσκεκλημένοι ήταν επίσης δάσκαλοι εν ενεργεία και συνταξιούχοι από την περιοχή του Καστρίου.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Ελατιωτών ο Άγιος Αθανάσιος τίμησε τους δασκάλους για την προσφορά τους στο χωριό μας αλλά και σε όλη την ελληνική εκπαίδευση από όποιες θέσεις και σχολεία θητεύσαν πέρα από το χωριό μας.

Οι δάσκαλοι στο χωριό μας δεν ήταν μόνο οι εκπαιδευτικοί που μαθαίνανε γράμματα τα παιδιά αλλά αποτέλεσαν βασικό παράγοντα εξέλιξης, προόδου, δημιουργίας και πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας.

Η δραστηριότητα τους πλούσια στο σχολείο και στο χωριό. Δεν ήταν μόνο δάσκαλοι, στο δημοτικό αλλά δέχονταν στο σχολείο και τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας λειτουργώντας παράλληλα και ένα άτυπο νηπιαγωγείο.

Η δράση τους ζωντανή με απήχηση σε όλη την κοινωνία, γιορτές, θεατρικές παραστάσεις τα Χριστούγεννα, στις εθνικές εορτές και με τη λήξη του σχολικού έτους αποτελούσαν σημαντικά πολιτιστικά και ψυχαγωγικά γεγονότα.

Αξέχαστες και οι εκδρομές σε συνεργασία και με τους δασκάλους των γειτονικών χωριών Ωριάς, Καράτουλα και Καστρίου κα Αγίου Πέτρου. Επίδαυρος, Μυκήνες, Καλάβρυτα, Αγια Λαύρα, Μ. Σπήλαιο, Αρχαίο Ολυμπία, είναι μερικές από αυτές τις αξέχαστες εκδρομές.

 Θεωρoυμε σπουδαίο και τεράστιο, τιτάνιο το έργο των δασκάλων αυτών στα μονοθέσια σχολεία, τα οποία είχαν όπως είπαμε και ακροατές μαθητές νηπιακής ηλικίας.

Το γεγονός αυτό συνειδητοποιούσαμε όταν φεύγοντας οι μαθητές από το σχολείο του Ελάτου αναδεικνύονταν πρώτευαν και αρίστευαν ακόμη στις επόμενες βαθμίδες Γυμνάσιο και Λύκειο και με πολλούς μαθητές να φθάνουν στα Πανεπιστήμια την εποχή μάλιστα των λίγων σχετικά θέσεων σε αυτά σε σχέση με σήμερα.

Και σε όλοι την κοινωνική ζωή του χωριού οι δάσκαλοι μας ήταν πάντα παρόντες, στις χαρές, και στις λύπες,  στα πανηγύρια, στην υποδοχή των ξενιτεμένων, στα έργα και τον εξωραϊσμού του χωριού ήταν παρόντες και πρωτοστάτες πολλές φορές.

Σεβαστοί μας δάσκαλοι

Ευχαριστούμε 

  • Ως μαθητές σας για ότι μας διδάξατε και ενεπνεύσατε
  • Ως  Ελατιώτες για τη Χαρά, Πολιτισμό και Ζωή που χαρίσατε στο χωριό μας.

Υποκλινόμαστε με σεβασμό και τιμή στο μεγαλείο της ψυχής και του πνεύματος σας.

Σύλλογος των Απανταχού Ελατιωτών
Ο Άγιος Αθανάσιος

Στη συνέχεια ακολούθησε συνεστίαση μεταξύ των προσκεκλημένων και των Ελατιωτών ενώ στο τέλος υπήρξε και χορός με τους δασκάλους και τους Ελατιώτες. Στη συνεστίαση υπήρξε και λαχειοφόρος αγορά της οποίας τυχεροί αριθμοί είναι οι: Ο 15, Μ 06, Ι 64, Μ 74, Ι 63, Ξ 13, Λ 53, Ξ 21, Ν 21, Ι 01, Ν 03, Ι 04, Ι 07, Ξ 77, Ξ 52, Μ 98, Ι 53.

Οι τυχεροί μπορούν να απευθυνθούν στον πρόεδρο του Συλλόγου (Τηλ. 6978178550) για την παραλαβή των δώρων τους.

Ευχαριστούμε τον συντάκτη του blog του Καράτουλα, Γιάννη Λογοθέτη για την προβολή του γεγονότος, και τη διάθεση φωτογραφικού υλικού απο την εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *