Έργα του Συλλόγου

Ο σύλλογος εκτός από τις υπόλοιπες δραστηριότητές του, έχει κατορθώσει με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των Ελατιωτών και φίλων του, να κατασκευάσει ορισμένα έργα, μερικά από τα οποία είναι:

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Αγίου Αθανασίου 

40

Με την κατασκευή, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, του πέτρινου τοίχου στο πάνω μέρος αναδείχθηκε η ομορφιά του προαυλίου χώρου του Αγίου Αθανασίου. Η αρχή της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος  χώρου είχε γίνει τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του συλλόγου με την κατασκευή του τοιχίου. Πλέον ο χώρος του Αγίου Αθανασίου αποτελεί ένα τόπο ιδανικό για περίπατο και ηρεμία. Από εκεί κανείς μπορεί να δει όλα τα Καστριτοχώρια, τον Άγιο Πέτρο, τον Πάρνωνα και να απολαύσει τον υπέροχο ίσκιο από τα πλατάνια που υπάρχουν στο προαύλιο της εκκλησίας.

 

 

Η διαμόρφωση του χώρου της Κάτω Βρύσης

13

Η αρχή του έργου έγινε το καλοκαίρι του 2006. Σκοπός του έργου αυτού είναι να αναδειχθεί το πανέμορφο τοπίο της Κάτω Βρύσης. Βέβαια πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να ολοκληρωθεί αλλά ελπίζουμε η επόμενη συνεστίαση να γίνει στην Κάτω Βρύση. Για την ώρα δεν υπάρχουν πόροι για την ολοκλήρωση αυτού του θαυμάσιου έργου. Ο χώρος αυτός θα αποτελεί κόσμημα για το χωριό μας και θα αναδείξει όχι μόνο την πανέμορφη Κάτω Βρύση που κατασκεύασε ο Σύλλογος στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αλλά θα μας θυμίζει και το παρελθόν.Η παλιά κάτω βρύση, που γκρεμίστηκε για την διάνοιξη του δρόμου ήταν η πηγή ύδρευσης του Δραγαλεβού. Οι κάτοικοι έπρεπε με βαρέλια και στάμνες να μεταφέρουν το νερό από την κάτω βρύση στα σπίτια τους.

 

 

Η κατασκευή της Απάνω Βρύσης “πιο κάτω από την Κάτω Βρύση”

36

Το νερό της απάνω Βρύσης είχε μεταφερθεί με σωλήνες από χρόνια στην πλατεία του χωριού αλλά και στην Παναγία. Το   καλοκαίρι του 2006 μαζί με την διαμόρφωση του χώρου της Κάτω Βρύσης κατασκευάστηκε και μια πέτρινη βρύση στην πλατεία του χωριού όπου ρέει το νερό της Απάνω Βρύσης.

 

 

 

 

Κτίριο του Συλλόγου στον Άγιο Αθανάσιο

104Το 2002 ξεκίνησε η κατασκευή ενός μικρού κτιρίου στο πίσω προαύλιο του χώρο του Αγίου Αθανάσιου για να διευκολύνεται η οργάνωση της καλοκαιρινής γιορτής αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη ή εκδήλωση του συλλόγου χρειαστεί. Στο κτήριο αυτό έχουν κατασκευαστεί επίσης τουαλέτες ανδρών και γυναικών.